ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΝΟΥ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΝΟΥ

Είναι η θεραπευτική τεχνική κατά την οποία γίνεται έγχυση ενεργών δραστικών φαρμακευτικών ουσιών στα ανώτερα στρώματα της επιφάνειας του δέρματος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά “μικροενέσεων”, κατά την οποία φαρμακευτικές ουσίες με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτική δράση, εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη βοήθεια μικρών και λεπτών βελονών. Συνήθως απαιτούνται 4-8 συνεδρίες, αρχικά με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενή σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

Είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία, κυρίως όταν επιδιώκουμε να επιτύχουμε συγκεκριμένη θεραπευτική δράση τοπικά, χωρίς να προκαλέσουμε αυξημένες συγκεντρώσεις φαρμάκου στη συστηματική κυκλοφορία του οργανισμού. Αποφεύγουμε έτσι τις συνηθισμένες και πολύ ενοχλητικές παρενέργειες των κλασσικών αναλγητικών φαρμάκων, όπως για παράδειγμα των αντιφλεγμονωδών δισκίων.

Η Μεσοθεραπεία έχει ως αποτέλεσμα την πιο αργή διάχυση και κατά συνέπεια την πιο μακρόχρονη δράση των φαρμάκων σε τοπικό επίπεδο και στους ιστούς κάτω από το σημείο της έγχυσης. Είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπευτική τεχνική, με την προϋπόθεση ότι εκτελείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, γεγονός που εξασφαλίζει την τήρηση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής, τη σωστή εφαρμογή της μεθόδου εκεί που πρέπει και όταν ακριβώς χρειάζεται καθώς και τη χρήση των κατάλληλων για την κάθε περίπτωση φαρμακευτικών ουσιών.

 Οφέλη :

Η Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε εξελιγμένες ευρωπαϊκές χώρες για αισθητικούς λόγους αλλά και για την αντιμετώπιση του πόνου, κυρίως σε σχέση με μυοσκελετικά προβλήματα. Μεταξύ άλλων βρίσκει εφαρμογή σε :

Οσφυαλγία

Αθλητικές κακώσεις

Τενοντίτιδες

Μυοσκελετικά προβλήματα

Η κλινική εμπειρία αλλά και ένας σημαντικός αριθμός μελετών έχουν δείξει πως η μεσοθεραπεία βοηθά σημαντικά στη μείωση του οξέος και χρόνιου πόνου, σε ασθενείς που υποφέρουν από ενοχλήσεις στον αυχένα και στη μέση, πόνους στις αρθρώσεις, στους μύες καθώς και στους τένοντες.

Ελάτε από το Ιατρείο μας για μια αξιολόγηση της δικής σας κατάστασης και ανακαλύψτε τα οφέλη της  Μεσοθεραπείας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on vk

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ

– Κλείστε άμεσα ένα ραντεβού καλώντας στο 2313 055327 –

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Φυσίατροι, σύμφωνα με την ΕΕΦΙΑΠ, είναι Ιατροί που είναι ειδικευμένοι στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, μια ανεξάρτητη ειδικότητα της Ιατρικής η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών, που οι λειτουργικές τους ικανότητες, δηλαδή οι δυνατότητές τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, έχουν προσωρινά ή μόνιμα διαταραχθεί. Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να είναι αποτέλεσμα μυοσκελετικών, νευρομυϊκών, καρδιαγγειακών ή αναπνευστικών παθήσεων.

Οι Φυσίατροι θεραπεύουν οξύ και χρόνιο πόνο και μυοσκελετικές διαταραχές όπως  σπασμένο ισχίο, ανθρώπους με τραυματισμό νωτιαίου μυελού, εγκεφαλικά, ,, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαταραχές ούρησης , οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα κ.ά. Αυτές οι παθήσεις απαιτούν χρόνια Αποκατάσταση.

Οι Φυσίατροι έχουν υψηλή ειδίκευση στην εκτέλεση της κλινικής εξέτασης του Μυοσκελετικού και του Νευρικού Συστήματος. Επιπλέον, είναι εκπαιδευμένοι στην συνταγογράφηση και την ακριβή μελέτη των εργαστηριακών εξετάσεων και των απεικονιστικών (ακτινολογικών) μελετών για τη διάγνωση παθήσεων του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος.

Οι Φυσίατροι, επιπλέον των θεραπευτικών μέσων (φάρμακα κλπ) που εφαρμόζουν στα πλαίσια συνηθισμένης άσκησης της ιατρικής πρακτικής, χρησιμοποιούν διάφορες θεραπευτικές τεχνικές αλλά και μηχανικά και φυσικά μέσα (όπως τη θεραπευτική άσκηση, τη θερμότητα, το νερό και τον ηλεκτρισμό). Ειδικά προγράμματα θεραπευτικής άσκησης αλλά και πιο παρεμβατικές τεχνικές όπως διηθήσεις μαλακών μορίων, ενδαρθρικές εγχύσεις φαρμάκων και άλλες προσαρμόζονται ώστε να εξυπηρετήσουν εξατομικευμένα τις θεραπευτικές ανάγκες κάθε ασθενούς. Η συνολική προσέγγιση στη θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση βοηθημάτων και τροποποιήσεων, όπως βοηθημάτων βάδισης και μετακινήσεων, βοηθημάτων επικοινωνίας, ναρθήκων και προσθετικών μελών.

Για τον Φυσίατρο, ο τελικός θεραπευτικός στόχος είναι η μεγιστοποίηση της λειτουργικής ικανότητας του ασθενούς, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το πρόβλημα.Ένας ακόμα βασικός ρόλος του Φυσιάτρου είναι να προΐσταται και να συντονίζει την θεραπευτική ομάδα, που λέγεται «Ομάδα Αποκατάστασης». Αυτή περιλαμβάνει, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κλινικούς ψυχολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς, προσθετίστες, ορθωτίστες και εμβιομηχανικούς, για ασθενείς που απαιτούν σύνθετες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η άσκηση της Ιατρικής από τους Φυσιάτρους γίνεται σε όλα τα επίπεδα των υπαρχόντων Ιατρικών δομών. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται τα Ιδιωτικά Ιατρεία, τα Εργαστήρια Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Ανοικτής και Κλειστής Νοσηλείας και τα μεγάλα Νοσοκομεία (δημόσια και Ιδιωτικά).

Οι ικανότητες των ειδικών Φυσιάτρων μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

•Ιατρική αξιολόγηση για τον καθορισμό της υποκείμενης διάγνωσης
•Αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας και της δυνατότητας να μεταβληθεί
•Αξιολόγηση της δραστηριότητας και συμμετοχής καθώς και των συναφών παραγόντων
•Σχεδιασμό ενός προγράμματος αποκατάστασης
•Γνώση, εμπειρία και εφαρμογή ιατρικών θεραπειών και θεραπειών με φυσικά μέσα
•Εκτίμηση και μέτρηση του αποτελέσματος
•Πρόληψη και αντιμετώπιση επιπλοκών
•Πρόγνωση της πάθησης/κατάστασης και των αποτελεσμάτων αποκατάστασης
•Γνώση της τεχνολογίας της αποκατάστασης
•Γνώση της «δυναμικής της ομάδας» και διοικητικές ικανότητες
•Διδακτικές ικανότητες
•Γνώση του κοινωνικού συστήματος και της νομοθεσίας που αφορά την αναπηρία.
•Γνώση σύνταξης Ιατρικής Έκθεσης που καταγράφει την προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ (+30) 2313055327

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας χωρίς δική σας χρέωση!

 

* Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00  (εκτός αργιών).
*Αιτήματα εκτός ωραρίου εξυπηρετούνται την επόμενη εργάσιμη.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Έυκολα και απλά, ακολουθήστε τον χάρτη και αυτός θα σας οδήγησει απευθείας σε μας!!

 

* Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00  (εκτός αργιών).
*Αιτήματα εκτός ωραρίου εξυπηρετούνται την επόμενη εργάσιμη.