ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Oζονοθεραπεία  είναι μια θεραπευτική μέθοδος που συνδυάζει το όζον με  οξυγόνο και είναι ευρέως διαδεδομένη χάρη στην αποτελεσματικότητά της για πάνω από 50 χρόνια. Τον Ιούνιο του  2010 υπεγράφη  η «Διακήρυξη της Μαδρίτης σχετικά με την θεραπεία του όζοντος» από 26 διεθνείς οργανώσεις. Είναι στην ουσία το πρώτο παγκόσμιο έγγραφο σχετικά με την Oζονοθεραπεία και το τρόπο που εφαρμόζεται διεθνώς. Αργότερα, βρέθηκε ότι είναι μια χρήσιμη θεραπεία για τα άτομα με HIV προτού διατεθεί φαρμακευτική αγωγή.

Το όζον είναι οξυγόνο, αλλά είναι διαφορετικό από τα μόρια οξυγόνου που αναπνέετε. Η μοναδική του δομή καθιστά ένα ισχυρό μόριο σηματοδότησης στο σώμα σας, και ένα πολύτιμο εργαλείο biohacking για  τον οργανισμό . Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναβαθμίσετε τα μιτοχόνδρια σας – τις γεννήτριες ισχύος στα κύτταρά σας – έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη ενέργεια, ειδικά στον εγκέφαλό σας. H θεραπεία με όζον βοηθά τους ανθρώπους να ανακτήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.  στην άμεση βελτίωση στη λειτουργία του εγκεφάλου μετά από θεραπεία με όζον έχει αντιμυκητιασικά, αντιβακτηριακά, αντιμικροβιακά και αντιπαρασιτικά αποτελέσματα. Επίσης ο συνδυασμός αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών οφελών κάνει το όζον έναν ισχυρό τρόπο να αναβαθμίσετε τα δόντια και τα ούλα σας.

Συμπτώματα και κλινικές εκδηλώσεις υποξυγοναιμίας είναι : δύσπνοια, ταχυκαρδία , ταχύπνοια, εργώδης αναπνοή, ωχρότητα, κυάνωση (μελανά χείλη ή άκρα), υγρά ή ψυχρά άκρα, ανησυχία, σύγχυση, υπνηλία, διαταραχές του προσανατολισμού.

Τα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστική ανεπάρκεια και απαιτούν χορήγηση οξυγόνου είναι:
1. Αναπνευστικές παθήσεις οξείες και χρόνιες (π.χ. ΧΑΠ, εμφύσημα, σοβαρό άσθμα, πνευμονική ίνωση , πνευμονική εμβολή, πνευμονία ,καρκίνος του πνεύμονα, βρογχιολίτιδα, δηλητηρίαση με CO, σύνδρομο παχυσαρκίας-υποαερισμού κά )
2. Καρδιολογικά νοσήματα (π.χ. οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιογενές σοκ-πνευμονικό οίδημα , καρδιακή ανεπάρκεια)
3. Νευρολογικές παθήσεις (αγγειακά εγκεφαλικά, τραύματα , όγκοι, μυασθένεια, νόσος κινητικού νευρώνα κά )
4. Καταπληξία (shock) οποιαδήποτε αιτιολογίας

Η θεραπεία με όζον πολλοί λένε ότι μοιάζει με πανάκεια για όλες τις ασθένειες. Πράγματι αυτό φαίνεται, αλλά στην πραγματικότητα αυτό οφείλεται στο πλήθος των ενώσεων που προέρχονται αρχικά από την αντίδραση του όζοντος με τα σωματικά υγρά και τελικά μπορούν να επιδείξουν πλειοτροπικά αποτελέσματα που παρέχονται από διαφορετικά όργανα.Για λόγους συντομίας μπορούμε να συνοψίσουμε μόνο τα θεραπευτικά αποτελέσματα που έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί:

  • ακμή,
  • έκζεμα,
  • λιποδυστροφία (κυτταρίτιδα),
  • μυκητίαση,
  • ψωρίαση,
  • διαβήτης,
  • αθηροσκλήρωση,
  • αρτηριακή υπέρταση,
  • οστεοαρθρίτιδα,
  • άσθμα,
  • χρόνια βρογχίτιδα,
  • γαστρίτιδα,
  • γαστρικό έλκος,
  • νόσο του Crohn,
  • χρόνια δυσκοιλιότητα,
  • υποθυρεοειδισμός, ημικρανίες,
  • κατάθλιψη,
  • αρθρικό ρευματισμό,
  • οσφυαλγία,
  • οστεοαρθρίτιδα,
  • αρθροπάθεια,
  • στεφανιαία νόσο,
  • βακτηριακές λοιμώξεις από πρωτόζωα ή μυκητίαση,
  • εμμηνόπαυση,
  • υπογονιμότητα

Η Οζονοθεραπεία  έχει ένδειξη όταν υπάρχει αναπνευστική ανεπάρκεια , δηλαδή όταν έχει μειωθεί η οξυγόνωση του αίματος που είναι αναγκαία για την οξυγόνωση των ιστών, με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία και τον μεταβολισμό όλων των οργάνων.
Η ελάττωση του οξυγόνου στο αίμα διαπιστώνεται αρχικά μέσω της παλμικής οξυμετρίας , και στη συνέχεια με τον έλεγχο των αερίων αίματος επιβεβαιώνεται . Επίσης με τα αέρια αίματος διευκρινίζεται ο τύπος της αναπνευστικής ανεπάρκειας (τύπου Ι νορμοκαπνική , τύπου ΙΙ υπερκαπνική ) αλλά και το είδος της μεταβολικής διαταραχής που προκάλεσε ( οξέωση ή αλκάλωση, αναπνευστική ή μεταβολική ).

ΣΩΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Το οξυγόνο ως θεραπευτικό μέσο (φάρμακο) πρέπει να χορηγείται σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες που αφορούν την ροή, την διάρκεια , τον τακτικό επανέλεγχο κλπ. Η κύρια ένδειξη οξυγονοθεραπείας είναι η αναπνευστική ανεπάρκεια. Αφού τεθεί η ένδειξη, θα πρέπει να εξεταστούν (από τον ιατρό) οι δυνητικά αναστρέψιμοι παράγοντες που συμβάλλουν στην υποξυγοναιμία και φυσικά η βασική νόσος. Το οξυγόνο χορηγείται ανάλογα με τις ατομικές παραμέτρους της αναπνοής, την υποκείμενη νόσο, τη συνεργασία του αρρώστου κ.α.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Οι βλαβερές επιδράσεις του οξυγόνου εξαρτώνται από την πυκνότητά του, τη διάρκεια παροχής, την προϋπάρχουσα κατάσταση των πνευμόνων κ.α. Οι σημαντικότερες είναι αποτέλεσμα κακής χρήσης και είναι οι εξής:
Σε χρόνιες πνευμονοπάθειες, όπου υπάρχει σημαντική κατακράτηση CO2,η εσφαλμένη χρήση οξυγονοθεραπείας με υψηλά μίγματα έχει ως επακόλουθο την καταστολή του αναπνευστικού κέντρου και σε ακραίες καταστάσεις την αναπνευστική οξέωση και το κώμα. .
-Ατελεκτασία κυψελίδων, μετά από χορήγηση μεγάλης πυκνότητας.
Η τοξικότητα του οξυγόνου στους πνεύμονες αφορά ιστικές βλάβες. Η τοξικότητα του Ο2 οφείλεται στην απελευθέρωση ελεύθερων ριζών Ο2 σε μεγάλες ποσότητες, επί εκθέσεως σε υψηλές μερικές πιέσεις Ο2 .Είναι γενικά παραδεκτό ότι η πυκνότητα οξυγόνου πάνω από 60-70% και για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τοξικές εκδηλώσεις όπως βήχα, τραχειοβρογχίτιδα, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας ή ίνωση στους ενήλικες.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on vk

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ

– Κλείστε άμεσα ένα ραντεβού καλώντας στο 2313 055327 –

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Φυσίατροι, σύμφωνα με την ΕΕΦΙΑΠ, είναι Ιατροί που είναι ειδικευμένοι στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, μια ανεξάρτητη ειδικότητα της Ιατρικής η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών, που οι λειτουργικές τους ικανότητες, δηλαδή οι δυνατότητές τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, έχουν προσωρινά ή μόνιμα διαταραχθεί. Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να είναι αποτέλεσμα μυοσκελετικών, νευρομυϊκών, καρδιαγγειακών ή αναπνευστικών παθήσεων.

Οι Φυσίατροι θεραπεύουν οξύ και χρόνιο πόνο και μυοσκελετικές διαταραχές όπως  σπασμένο ισχίο, ανθρώπους με τραυματισμό νωτιαίου μυελού, εγκεφαλικά, ,, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαταραχές ούρησης , οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα κ.ά. Αυτές οι παθήσεις απαιτούν χρόνια Αποκατάσταση.

Οι Φυσίατροι έχουν υψηλή ειδίκευση στην εκτέλεση της κλινικής εξέτασης του Μυοσκελετικού και του Νευρικού Συστήματος. Επιπλέον, είναι εκπαιδευμένοι στην συνταγογράφηση και την ακριβή μελέτη των εργαστηριακών εξετάσεων και των απεικονιστικών (ακτινολογικών) μελετών για τη διάγνωση παθήσεων του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος.

Οι Φυσίατροι, επιπλέον των θεραπευτικών μέσων (φάρμακα κλπ) που εφαρμόζουν στα πλαίσια συνηθισμένης άσκησης της ιατρικής πρακτικής, χρησιμοποιούν διάφορες θεραπευτικές τεχνικές αλλά και μηχανικά και φυσικά μέσα (όπως τη θεραπευτική άσκηση, τη θερμότητα, το νερό και τον ηλεκτρισμό). Ειδικά προγράμματα θεραπευτικής άσκησης αλλά και πιο παρεμβατικές τεχνικές όπως διηθήσεις μαλακών μορίων, ενδαρθρικές εγχύσεις φαρμάκων και άλλες προσαρμόζονται ώστε να εξυπηρετήσουν εξατομικευμένα τις θεραπευτικές ανάγκες κάθε ασθενούς. Η συνολική προσέγγιση στη θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση βοηθημάτων και τροποποιήσεων, όπως βοηθημάτων βάδισης και μετακινήσεων, βοηθημάτων επικοινωνίας, ναρθήκων και προσθετικών μελών.

Για τον Φυσίατρο, ο τελικός θεραπευτικός στόχος είναι η μεγιστοποίηση της λειτουργικής ικανότητας του ασθενούς, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το πρόβλημα.Ένας ακόμα βασικός ρόλος του Φυσιάτρου είναι να προΐσταται και να συντονίζει την θεραπευτική ομάδα, που λέγεται «Ομάδα Αποκατάστασης». Αυτή περιλαμβάνει, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κλινικούς ψυχολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς, προσθετίστες, ορθωτίστες και εμβιομηχανικούς, για ασθενείς που απαιτούν σύνθετες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η άσκηση της Ιατρικής από τους Φυσιάτρους γίνεται σε όλα τα επίπεδα των υπαρχόντων Ιατρικών δομών. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται τα Ιδιωτικά Ιατρεία, τα Εργαστήρια Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Ανοικτής και Κλειστής Νοσηλείας και τα μεγάλα Νοσοκομεία (δημόσια και Ιδιωτικά).

Οι ικανότητες των ειδικών Φυσιάτρων μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

•Ιατρική αξιολόγηση για τον καθορισμό της υποκείμενης διάγνωσης
•Αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας και της δυνατότητας να μεταβληθεί
•Αξιολόγηση της δραστηριότητας και συμμετοχής καθώς και των συναφών παραγόντων
•Σχεδιασμό ενός προγράμματος αποκατάστασης
•Γνώση, εμπειρία και εφαρμογή ιατρικών θεραπειών και θεραπειών με φυσικά μέσα
•Εκτίμηση και μέτρηση του αποτελέσματος
•Πρόληψη και αντιμετώπιση επιπλοκών
•Πρόγνωση της πάθησης/κατάστασης και των αποτελεσμάτων αποκατάστασης
•Γνώση της τεχνολογίας της αποκατάστασης
•Γνώση της «δυναμικής της ομάδας» και διοικητικές ικανότητες
•Διδακτικές ικανότητες
•Γνώση του κοινωνικού συστήματος και της νομοθεσίας που αφορά την αναπηρία.
•Γνώση σύνταξης Ιατρικής Έκθεσης που καταγράφει την προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ (+30) 2313055327

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας χωρίς δική σας χρέωση!

 

* Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00  (εκτός αργιών).
*Αιτήματα εκτός ωραρίου εξυπηρετούνται την επόμενη εργάσιμη.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Έυκολα και απλά, ακολουθήστε τον χάρτη και αυτός θα σας οδήγησει απευθείας σε μας!!

 

* Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00  (εκτός αργιών).
*Αιτήματα εκτός ωραρίου εξυπηρετούνται την επόμενη εργάσιμη.